Kwekerij Henry is opgericht in 1997 en is gespecialiseerd in het kweken van Agapanthus en Winterharde Fuchsia’s.

Met een kleine maar toegewijde groep mensen streven wij ernaar om de consument een product aan te bieden van absolute topkwaliteit. Dat is waar we bij Kwekerij Henry voor staan.

Ondanks onze jarenlange ervaring en vakmanschap blijft het een uitdaging om onze producten steeds weer te verbeteren.

Of het nu om potplanten, uitgangsmateriaal of snijbloemen gaat, onze producten zijn milieuvriendelijk en met zorg en passie geteeld.

Correct leveren staat bij ons hoog in het vaandel. Dat wil zeggen dat het aantal, het soort en de kwaliteit die besteld zijn ook daadwerkelijk uitgeleverd worden. Dat is een van de belangrijkste redenen dat onze afnemers jaar op jaar blijven bestellen.

In onze samenwerking zijn we betrouwbaar en toekomstgericht.

Eén van onze prioriteiten is het steeds duurzamer produceren van onze planten. Wij streven ernaar om het milieu minimaal te belasten. MPS-ABC is al jaren een gevestigd keurmerk binnen de bloemen en -plantensector. Er wordt hierbij gekeken in welke mate er gebruik wordt gemaakt van gewasbeschermingsmiddelen en meststoffen. Dit wordt nauwkeurig geregistreerd. Wij zijn binnen dit keurmerk in het bezit van een MPS A+ certificaat (hoogst haalbare). De plastic potten die wij gebruiken zijn gemaakt van gerecycled plastic en worden indien mogelijk hergebruikt. Verder scheiden wij ons afval en hebben wij een gesloten water systeem waardoor wij geen water lozen in het oppervlakte water. Doordat wij in een koude kas telen, dus geen gasverbruik, is de CO2 uitstoot in ons bedrijf neutraal. In 2022 hebben wij zonnepanelen op het dak van onze schuur geplaatst om de kwekerij nog duurzamer te maken. Hiermee zijn wij energie-neutraal geworden.