Genieten van een mooie fleurige border maar dan het liefst onderhoudsvrij; kies voor een van onze winterharde Fuchsia’s, deze zorgen gegarandeerd voor het meeste plezier en het minste werk!
Doordat onze Fuchsia’s voldoende winterhard zijn prachtig te gebruiken in de border, maar uiteraard ook schitterend in pot of plantenbak.
Een fleurige toevoeging aan de tuin!

Standplaats: Fuchsia’s houden van een lichte plek, maar niet van volle zon: halfschaduw is ideaal.
Zorg er iig voor, dat de plant niet midden op de dag in de volle zon staat.

Bemesting: In het voorjaar eventueel wat extra mest voor een rijkere bloei.

Water: Geef de Fuchsia voldoende water, maar let er wel op dat ze niet permanent met hun voeten in het water staan, dan zullen zij hun blad verliezen als ze bloeien.
Vooral in de winter moet de grond niet te nat zijn om rot van de wortels te voorkomen.
Je kunt de plant beter meerdere keren water geven dan in een keer een hele sloot. Zorg er hierbij voor dat de bloemen niet nat worden.

Grondsoort: Het beste is een lichte en humusrijke grond. Bij zware kleigrond zal de Fuchsia kleiner blijven en zal de bloei iets minder zijn.

In de winter: Bij erg strenge vorst (-7) is het aan te raden de Fuchsia’s ietwat af te dekken, dit geldt natuurlijk helemaal voor potten en plantenbakken als u deze niet kunt binnenhalen.

Snoeien: Voor de winter de takken niet afsnoeien. Pas na de winter (bijvoorbeeld eind maart) kunnen de bevroren takken bij de grond worden afgeknipt. U ziet de nieuwe uitlopers al weer komen.

Tip: Het meeste succes op een goede overwintering heeft u wanneer u de plant na half mei buiten uitplant.
Zet de plant net iets dieper dan hij in de pot stond.
Geef in de eerste weken na de uitplant regelmatig water, dit omdat de plant dan sneller aanslaat en er zich extra worteltjes vormen op de onderste vertakkingen.
Een stevige wortelkluit geeft een betere kans tot overleving in de winter.

Door de uitgebloeide bloemen te verwijderen zorgt u dat de energie naar de nieuwe bloemen gaat en kunt u dus langer van uw Fuchsia genieten!